Політолог Тарас Загородній у своєму блозі коментує нову ініціативу Володимира Зеленського – створення в Україні президентського університету, де готуватимуть людей майбутнього, про що глава держави повідомив під час форуму Україна 30.

«Виявляється, в нашій країні мало університетів, в які можна інвестувати гроші, а це немало – буде близько семи мільярдів гривень. Абсолютно божевільні гроші для наших університетів. Наприклад, бюджет КПІ становить приблизно півтора мільярда гривень на рік. А тут збираються сім мільярдів гривень витрачати на – прислухайтеся! - нібито університет, де буде купа факультетів якихось там цікавих: і Айті, і космос, і все інше», - говорить Загородній.

На першому етапі до навчання збираються залучити 120 студентів.

«Чому це все нонсенс? Тому що університет – це, все-таки, наукова школа і люди, які навчають. Тому говорити про те, що це має якесь відношення до відродження освіти, м'яко кажучи, не варто. Крім красивих цифр – сім мільярдів гривень – це тільки зараз, на першому етапі! Я вас запевняю, будівництво в нашій країні не стає дешевше. Тому десь десять мільярдів вони в це вбухають», - міркує політолог.

Нагадаємо, Загородній пов'язав перспективи Зеленського на другий термін з тарифом на газ.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, нестаріючий Поплавський зібрався на пенсію - "Поки не винесли вперед ногами".

https://www.youtube.com/watch?v=KB4Fn8HGhh8&feature=youtu.be