У студії програми Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» Всеволод Непогодін – журналіст, публіцист, сучасний український прозаїк, автор нашумілої книги "Тропік шлюбу". Він розповів про те, як ставиться до жінок.

«Мені відразу згадалася цитата з Пелевіна, що жінка як соціальний агент не зацікавлена в тому, щоб на неї дивилися тверезими очима, - каже Непогодін. - Мені 36 років і все актуальнішою стає старий жарт про те, що чоловік, який відбувся – це той, хто змінює одну сорокарічну дружину на двох двадцятирічних коханок. Це, може, некоректно, але жінка – це продукт швидкопсувний, вони швидше виходять в тираж, вони більше хворіють. А я стежу за собою, не повнію, енергії хоч відбавляй».

Він зізнається: «Я не ходжу до психотерапевта – вважаю, це не з нашої пострадянської традиції. Наша традиція – це взяти пляшку з товаришем, приговорити, язики розв'язуються, і тоді розповідаєш про щось наболіле. Ось так з приятелями постійно спілкуєшся, і всі тобі виливають сімейні проблеми. Є там і розлучення, є, звичайно, і купа наших знайомих. І у всіх це другий, третій шлюб. Ти відчуваєш, що всередині у людини руїна».

Непогодін каже, що не визнає офіційний шлюб.

«Плюс вони рахують, скільки втратили, я все рахую до копієчки на автоматі – то у мене просто жах! І я проти шлюбу як інституції. Я вважаю, що можна жити разом і без штампа в паспорті, і дітей народжувати, і не одного. І не обов'язково це все законодавчо оформляти. Навпаки, якось простіше виходить. Якщо жінка не заміжня, у неї двоє дітей, то їй буде більше любов. Те ж саме ця дитина може отримувати відстрочення від армії, мати-одиначка, навпаки, більше преференцій, пільги на комуналку. Ну, так просто вигідніше!», - робить висновок письменник.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, Непогодін розповів, кому були вигідні протести в Білорусі.

Раніше Знай.ua повідомляв про найгучніші розлучення 2021: як Ірина Білик, Дзідзьо, Позитив та Білл Гейтс прощалися з коханими.