В Українській Православній Церкві звершено архієрейську хіротонію.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на news.church.ua, архієрейська хіротонія архімандрита Паїсія (Шинкарьова) у єпископа Костянтинівського, вікарія Горлівської єпархії відбулася за богослужінням в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

Перед початком Божественної літургії священнослужителі УПЦ здійснили особливий чин, який є частиною архієрейської хіротонії. Кандидат у єпископи виголосив сповідання віри і дав обітницю берегти правила Апостолів, Вселенських і Помісних Соборів і отців Церкви. Чин завершився многоліттям Предстоятелю, архієреям, церковному народу і ставленику.

На завершення богослужіння Блаженніший Митрополит Онуфрій вручив єпископу Паїсію архієрейський жезл, після чого єпископ, за традицією, подав віруючим своє перше архіпастирське благословення.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

Архімандрит Паїсій (Шинкарьов) 12 травня на засіданні Священного Синоду УПЦ обраний єпископом Костянтинівським, вікарієм Горлівської єпархії.

Наречення у єпископа відбулося напередодні 12 червня, у Троїцькому храмі Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря.

*** Єпископ Паїсій (Шинкарьов) народився 8 січня 1988 року у Феодосії в Криму.

27 вересня 2013 архієпископом Горлівським і Слов'янським Митрофаном висвячений у сан священника.

12 червня 2014 року направлений настоятелем Благовіщенського храму міста Горлівка. Після руйнування храму від прямого попадання артилерійського снаряду 7 серпня 2014 року повернувся на пастирське служіння в Богоявленський собор Горлівки.

23 грудня 2015 року в домовому храмі архієрейської резиденції на честь святителя Митрофана Воронезького був пострижений митрополитом Горлівським і Слов'янським Митрофаном в чернецтво з нареченням імені на честь Преподобного Паїсія Афонського (Святогорця).

30 січня 2020 року призначений настоятелем Олександро-Невського кафедрального собору міста Слов'янська.

10 вересня 2020 року призначений виконуючим обов'язки благочинного Лиманського округу Горлівської єпархії.