Чим може закон про олігархів нашкодити їм - це начебто очевидно. Але чи можуть вони отримати з цього закону користь? Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує глава політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко.

«Зараз проти законопроєкту про олігархів спільно борються ЄС і ОПЗЖ. У них одна тематика: вони - справжня політична опозиція, вони за народ, і за це переслідують. Це їхня єдина лінія захисту, інших немає. Олігархи - це не тільки політика і мас-медіа, а ще й економічна монополія. Я не фахівець з шоколаду, але підозрюю, що якщо як слід вивчити справи Порошенка, то і там виявиться монополія. Адже весь ринок поділений між олігархами: у когось мінеральні добрива, у когось енергетика, у когось щось ще», - говорить політик.

На його думку, це є серйозною проблемою, адже уряд наполягає: треба підіймати тарифи.

«У мене питання: а як формувалися ці тарифи? Адже фактично тарифи формують олігархи та близькі до них групи, так що ми допомагаємо їм вижити. В результаті вони багатіють в геометричній прогресії, а ми в такий же прогресії бідніємо. Так що законопроєкт проти олігархів - це правильна ініціатива. Перш за все, буде знищеною частина економічних монополій. А саме вони гублять економіку і не дають сформуватися середньму класу. Згадайте, як під час Порошенка всі дотації для сільського господарства дісталися двом фірмам», - нагадує Микола Томенко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він дав прогноз голосування в парламенті по проєкту закону про олігархів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також Томенко наголосив на важливості національного девізу «Слава Україні! - Героям слава».

https://youtu.be/A7YM4Wk9a_8