Черговий випуск блогу політолога Тараса Загороднього присвячений майбутній зустрічі двох президентів – США Джо Байдена і України Володимира Зеленського. Як повідомляє МЗС України, лідери країн можуть зустрітися у Вашингтоні в кінці липня.

«Загалом те, що призначили зустріч Зеленському – це добре. Це якась легітимність в очах усієї світової спільноти: тебе приймають в Білому домі чи ні. Як би ми не ставилися до Сполучених Штатів Америки – вони є наддержавою, і ті, хто вхожі в Білий дім і мають контакт з президентом – це великий плюс. Як би ми до Зеленського не ставилися, але він представляє нашу державу, і його поява в Білому домі – це є добре», - говорить він.

Є в цій ситуації ще один «плюс».

«Також дуже добре, що Зеленський, як не дивно, зміг домогтися реакції від Байдена, коли він все-таки подзвонив йому напередодні зустрічі з Путіним. Хоча міг би і зустрітися, але подзвонив, що теж дуже непогано. Принаймні, продемонстрував, що є контакт з вищим керівництвом України. Байден продемонстрував Російській Федерації, що Україну ніхто кидати не збирається. Тому я позитивно оцінюю ситуацію», - зазначає політолог.

Він вважає, що спрацювала тактика пана Зеленського, коли він відкрито звинувачував пана Байдена, Меркель і всіх інших в тому, що вони зрадили інтереси України, давши «добро» на будівництво Північного потоку-2.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Принаймні, тиск через пресу в короткостроковому періоді створив на адміністрацію Байдена ефект. Вони не відмовили, вони не кинули», - робить висновок Загородній.

Нагадаємо, на саміті G7 підтримали Україну і обговорили загрозу Росії: "Продовжує підривати порядок".

Також Знай.uа писав, що Німеччина і Франція помірно підтримували Україну в ООН, - Бортник.