Голова Національної ради економічного розвитку Олексій Дорошенко у програмі “Суть подій” з Любов’ю Завальнюк розповів, що в Україні вже 5-7 років спостерігається тенденція до зменшення середнього чека.

Олексій Дорошенко зазначив, що в Україні спостерігається тенденція до зменшення середнього чека.

“Ця тенденція вже як мінімум років 5-6. Навіть 7. Дійсно, ми бачимо з 2013 року зменшення суттєве середнього чека. Тому, якщо раніше торговельні мережі зазвичай один перед одним якраз говорили: “А у нас середній чек зріс на стільки-то. А у нас така-то кількість магазинів відкрилась. А в нас таке” - то зараз ви від торговельних мереж взагалі нічого не почуєте. Тому що поганими цифрами ніхто не хоче ділитися”, - сказав Дорошенко.

За його словами, для того, щоб виправити ситуацію, потрібно зробити гроші доступними.

“Ми повертаємося знов до доступності грошей. Якщо гроші будуть доступними - вони підуть у всі галузі, і тоді ми будемо з вами бачити і зменшення собівартості будь-якої продукції. Ми будемо бачити і створення десятків та сотень тисяч робочих місць. Якщо цього немає - то вибачте, ми зараз віддаємо всі свої робочі місця багатьом країнам, в тому числі - білорусам, коли зараз завозимо ту ж саму продукцію, яка виробляється в Україні”, - додав експерт.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, головні продукти дорожчають: хліб і м'ясо стрімко зростають у ціні.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що експерт зазначив, що зниження ПДВ для обраних аграріїв ніяк не вплине на вартість продуктів для українців.