Воєнний експерт Юрій Кочевенко в ефірі програми "Що далі" з Катериною Павловою на каналі "Знай24" розповів, чому Україну не беруть в НАТО.

"Коли ми говоримо, що Україна не виконала всі домашні завдання, або всі стандарти - це лукавство. Якби НАТО по-справжньому хотіло нас взяти - воно б закрило очі на невиконання якихось стандартів. Я вже згадував, що механізми в НАТО передбачають їх повну консенсуальність. Тобто, навіть якщо одна країна з 30 заперечить, то рішення прийнято не буде", - сказав Юрій Кочевенко.

Він зазначив, що зараз в низці країн-членів НАТО активно діють проросійські сили, які намагаються заблокувати або пригальмувати рух України в НАТО.

"Треба не забувати, що російське лобі активно присутнє в Італії, в Німеччині, у Франції. У вигляді учасників великого бізнесу, куплених медіа, журналістів і експертів. Які, так чи інакше, здатні впливати на прийняття державних рішень. Коли не потрібно чогось складного, а досить просто відтягнути, не погодитися - то тут і у нас, і у Грузії, тому що ми в одній зв'язці, у нас виникають проблеми. І навіть справа не в тій статті статуту НАТО, яка нібито говорить про те, що не може країна, яка має територіальні проблеми, претендувати на членство в альянсі", - додав Кочевенко.

За його словами, жорсткого правила немає, і його могли б обійти. При цьому, для Росії вступ України в НАТО - це страшний сон.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, на саміті G7 підтримали Україну і обговорили загрозу Росії: "Продовжує підривати порядок".