На чому Україні варто зосередити зусилля після саміту НАТО? Свою думку в програмі «Знай 24» з Катериною Павлової на каналі «Знай 24» висловлює військовий експерт Юрій Кочевенко.

«Нашій країні варто буде сконцентрувати увагу на двох речах. Перше – і головне: потрібно зосередитися на виконанні Плану дій щодо членства так, як якби він у нас був. Річ навіть не в можливому вступі до НАТО – це вигідно нам самім, це в наших інтересах. Головне, щоб ці моделі запрацювали у нас, і не тільки у військовій сфері, а й в політичній. НАТО – це в першу чергу про безпеку, а не тільки про армію. До поняття безпеки входить і стійкість держави до корупції, і сильні громадські інститути. НАТО дбає про них і стимулює їх розвиток в тих державах, які претендують на членство в альянсі. Нам, звичайно, потрібно наближати свою армію до стандартів НАТО, але не забувати й про зміни в законодавстві, про боротьбу з корупцією та інші подібні речі», - наполягає гість програми.

Другий важливий вектор, на його думку – це активна комунікація з членами НАТО.

«На території країн – членів НАТО потрібно проводити інформаційні кампанії, пояснювати, чому їм важливо прийняти Україну в альянс. Це посилить і загальну, і індивідуальну безпеку кожної країни. Адже ми тут воюємо не тільки за нашу, а й за їхню свободу», - робить висновок Юрій Кочевенко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він пояснив, що заважає Україні закінчити війну на Донбасі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Також Кочевенко вказав на перевагу українських збройних сил.