У бюджеті ЄС Німеччина заробляє, а Франція розподіляє, при цьому Німеччина не конвертує економічний вплив в політичний. Таку тему прокоментував політолог Руслан Бізяєв журналістці Любові Завальнюк у студії Руслана Бізяєва на проєкті «Розвилка» на YouTube.

«У Німеччині немає геополітичних амбіцій, для Німеччини та її поточних політичних еліт цілком комфортно і рентабельно мати економічний вплив. Всі останні кількісні пом'якшення, які відбувалися в Євросоюзі, відбувалися за принципом шість до одного. Шість євро дає Німеччина, один євро дає Франція, а три євро дають всі інші», - сказав він.

За словами Бізяєва, Німеччина вважає, що таким чином вона розвивається, не підставляючись, вступає в сутичку за геополітичні амбіції, віддавши пальму першості Франції.

«Франція - це фактично політичний центр Європи, але у світлі останніх подій постало питання, а не постарається Британія чи Росія відірвати когось з них у свій бік? І передумови до цього існують, якщо взяти історію «Північного потоку-2», то його фактично добудувала Німеччина», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Бізяєва, що версія вбивства Сталіна широко обговорювалася в історичному середовищі.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також раніше Бізяєв припускав, що доведеться домовлятися про поставки російського газу.