Сімейний адвокат Катерина Власюк у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповіла, як пандемія коронавірусу вплинула на рівень домашнього насильства в Україні.

За її словами, через пандемію рівень насильства в сім'ї в Україні зріс, як і в багатьох інших країнах світу.

Юрист зазначила, що не володіє статистикою за 2020 рік у цілому, тому що ці дані систематизує поліція.

«Але тільки в новорічну ніч понад 600 людей звернулися на гарячу лінію поліції, викликали поліцію у зв'язку з домашнім насильством», - заявила Власюк.

Вона додала, що це пов'язано з тим, що до пандемії і пов'язаних з нею карантинних обмежень люди ходили на роботу і рідко бували вдома. Зараз же всі опинилися закритими в одному просторі.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

«Звичайно, коли ми до пандемії працювали, рідко бували вдома, ми не спілкувалися – це був один момент. Коли всі були закриті та знаходилися в одному просторі, то, звичайно ж, кількість конфліктів, негативу, кількість звернень до поліції збільшилася», - резюмувала адвокат.

Раніше Знай.uа повідомляв, що в поліції дали інструкцію з безпеки для батьків.

Також Знай.uа повідомляв, що в Мінсоцполітики продемонстрували, як українці будуть захищати себе від домашніх тиранів.