Сімейний адвокат Катерина Власюк в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" заявила, що в разі сімейного насильства кривдник буде спершу нести адміністративне покарання, але воно може перерости в відкриття кримінальної справи.

Катерина Власюк розповіла, що якщо людину визнають причетною до сімейного насильства - вона буде нести спочатку адміністративне покарання.

"Закон (про насильство, - ред.) новий. І тут питання, щоб всі дуже швидко працювали. Тому що все починається не з кримінального покарання. Якщо ми говоримо не про жорстке рукоприкладство і зґвалтування. Якщо це психологічний булінг, умовно кажучи, і легкі тілесні ушкодження - то спочатку все почнеться з адмінпротоколу. Але щоб його отримати, доведеться пройти довгий шлях", - сказала Власюк.

За її словами, спершу потрібно буде викликати поліцію і зафіксувати злочин в той же день. Потім написати пояснення дільничному, який викличе кривдника. Після цього, дільничний випише протокол, і кривдник розпишеться в ньому. Цей протокол відправлять до суду, і до рішення суду від самого інциденту має пройти три місяці.

"Якщо протягом цих трьох місяців, а це рідко так буває, якась ланка не спрацювала... Тоді офіційно покарання ніякого не буде. Тобто, це буде просто перша галочка. Але навіть ці фактори не повинні зупиняти жертв", - додала Катерина Власюк.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Вона зазначила, що четверте звернення закінчується відкриттям кримінальної справи.

Як повідомляв Знай.ua, колишня Узєлкова Боржемська в День захисту дітей попередила батьків: не закривайте його на це очі.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що в поліції дали інструкцію з безпеки для батьків: "Де зараз ваша дитина?".