Ключ до дитячих сердець треба знаходити через хобі. У гостях програми Юрія Романенка «Романенко. Бесіди» - відомий київський журналіст-нумізмат Олег Базар, який розповів про своє захоплення та його користь.

«Людина не може просто збирати «презрєнноє сребро і злато», вона на якомусь етапі приходить до того, що треба читати книжки. Привіт Тимофію Милованову, який не любить книжки – нумізматика не для нього. Треба читати книжки дуже різні. Книжки по історії. Треба трохи цікавитись хімією, тому що перед будь-яким нумізматом рано чи пізно постає питання чистки, реставрації, консервування і тому подібне. Треба цікавитись технологією виготовлення монет. Для того, щоб не купувати фуфло, якого зараз дуже багато, треба розуміти, як ця монета була виготовлена. Це фактично інженерна справа», - розповідає він.

«Насправді чим більше людина знає, тим більше вона – людина. І нумізматика в цьому сенсі дає таку можливість. Нумізматика – це про уважність. Ти бачиш, десь буковка не така, десь загогулинка не така, а це вже додає цікавості. Монети – це уважність. Виховувати уважність дитини – це дуже добре, і не тільки дитини. До того ж нумізматика лікує від Альцгеймера і маразму», - пояснює колекціонер.

А ще нумізматика поліпшує знання Кримінального кодексу України, додає ведучий.

«Так і є. У нас за законодавством все, що старше 1950 року, - це культурне та історичне надбання української держави і не підлягає вивозу без спеціального дозволу Міністерства культури, який отримати практично неможливо», - каже Олег Базар.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Нагадаємо, Монети України: як визначити рідкісні і дорогі.

Також Знай.uа писав, що Школярі знайшли унікальну стародавню монету: навіть археологам такого не вдавалося.