Для кого в Україні закінчилася епоха бідності? Це питання у програмі «Що далі?» з Русланом Бізяєвим на каналі «Знай 24» розглядає глава політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко.

«На мій погляд, епоха бідності закінчилася для абсолютної більшості високопоставлених осіб. Винятки становлять ті, хто потрапив під люстрацію. Причому вона торкнулася багатьох людей, які професійно працювали під час Януковича. Але, я вважаю, потрібно виділити в особливу категорію тих людей, які не вносять якісь пропозиції, а вже приймають рішення. Якщо подивитися на всі ці наглядові ради та керівництво державних корпорацій, то мені здається, що була реалізована шкідлива ідея. До того ж коли при Порошенку проводили судову реформу, то в законі прописали спеціальні зарплати для керівництва судової системи. Їх грошове утримання повинно було регулюватися спеціальним законом», - нагадує гість програми.

Ці зміни в законодавстві він назвав «на двісті відсотків антиконституційними».

«Перша стаття Конституції називає Україну соціальною державою. А в соціальній державі пенсії у шахтарів і вчителів не можуть призначатися за одним принципом, а у суддів - за іншим. Повинна бути загальна система заробітних плат і пенсій», - наполягає Микола Томенко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він закликав «слуг народу» офіційно задекларувати своє майно, щоб скористатися податковою амністією.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також Томенко звинуватив владу в десакралізації української держави.