Чи може в Україні з'явитися свій Діснейленд? Свою думку з цього приводу у програмі Сергія Дойка «Особистість» висловлює архітектор і художник Олексій Степанов.

«Діснейленд в Україні не тільки можливий, але, я думаю, він з'явиться тут вже дуже скоро. Я вже допомагаю людям працювати над його концепцією. Зрушення в цьому напрямку є. Потрібно створити особливу, ні на що не схожу країну, в яку діти потрапляють на один день. Діснейленд може привабити туристів, але будувати його потрібно для своїх. Звичайно, для дозволу на його будівництво потрібно відповідати багатьом критеріям, але я не думаю, що це стало б проблемою. Головне – не будувати щось таке, що потім не можна буде використовувати. Я вважаю, потрібно в першу чергу дбати про прості речі, про зручність і безпеку. Є цілий список таких речей», - каже архітектор.

Він заявив, що готовий і сам взятися за створення українського Діснейленду.

«Якщо мені доручать побудувати Діснейленд в нашій країні, то він буде краще, ніж в Парижі та в Токіо. У ньому буде більше людей, а самим людям в ньому буде комфортніше. Тепер я напрацював досвід, і знаю, як створити успішний парк. Потрібно ніколи не втрачати зв'язок з людьми, які приходять в нього. Український Діснейленд потрібно будувати в самому місті або поблизу від нього – у нас транспортні розв'язки не такі хороші, як у розвинених країнах. Я знаю кілька місць біля Києва, які ідеально підходять для Діснейленду», - робить підсумок Олексій Степанов.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Андрій Садовий висловив намір створити аналог Діснейленду на Львівщині.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Також подібні плани є у мера Івано-Франківська.