Активізація співпраці України з НАТО відкриває перспективні можливості у розвитку та вдосконаленні наших Військово-Морських Сил для подальшої гарантії безпеки в Чорноморському регіоні.

Незважаючи на гучні заяви ВМС РФ Про розробку сучасних і новітніх типів військово-морської техніки "не має аналогів у світі", ми то з вами розуміємо, що все це "струс повітря і замилювання очей".

Яскравий приклад стану і перспектив російської військової промисловості-підводний човен проекту 677 "Лада", який кремлівська пропаганда нав'язує як "не має аналогів у світі". Вже близько 10 років він існує лише в недоробленому одиничному екземплярі і вимагає термінового втручання іноземних інвесторів.

А все тому, що те, чим вона повинна була в першу чергу "відрізнятися" – воздухонезавісімая енергоустановка, досі неготовая до повноцінної експлуатації, заморожена в стадії зачатка. Відомо, що ЦКБ МТ " Рубін "заморозив проект енергоустановки" Лади", у зв'язку з відсутністю фінансування. Причому сталося це ще в 2017 році.

Тобто, іншими словами, так звана, перспективна підводний човен "Лада", яку весь цей час активно піарили в російських ЗМІ, розповідаючи в першу чергу про її унікальну енергоустановку, насправді знаходиться в стадії анабіозу!

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У випадку з "Ладою" російський ВПК очікує надходження інвестицій від зацікавленої в даному проекті Індії, із застереженням, що раніше 2027 результату очікувати не варто. Чи погодяться на такі умови індуси-покаже час. Ну, а поки підводний човен знаходиться в підвішеній ситуації, будучи і "не має аналогів у світі", "передовий" і "перспективної", але і "ніякої" одночасно.

Можна говорити про багатьох невдалих проектах російських підводних човнів ... але…

Адже приємніше поговорити про красу, досконалість, навіть якщо це продукт військової інженерної думки здатний занурюватися в морські глибини…

Наприклад, про найсучасніший багатоцільовий натовський підводний човен "Сивулф", якому мала б протистояти неіснуюча Російська "Лада", повідомляє Багнет.

Вартістю майже 3 млрд доларів. Вона стала найдорожчим, але при цьому і найдосконалішим і найпотужнішим багатоцільовим човном американських ВМС. Їх побудовано поки всього три, але в планах спуск на воду ще 7 "красунь".

"Сивулфи "були розроблені, щоб занурюватися глибше інших і протистояти стратегічним підводним човнам, на них встановлено вісім торпедних апаратів, а в торпедному відсіку достатньо місця для 50 торпед або крилатих ракет"Томагавк".

Цей 108-метровий корабель оснащений одним ядерним реактором потужністю 45 тисяч кінських сил (34 МВт). Екіпаж складається з 126 осіб, з яких 14 офіцери.

Зараз "Сивулф" приписана до 6-го флоту США, який взаємодіє з Україною в рамках багатонаціональних військово-морських навчань в акваторії Чорного моря.

Як кажуть НАТО і РФ: "відчуй різницю!".

І Кремль цю різницю дуже добре відчуває, тому активно протидіє співпраці України і НАТО. Така співпраця значно підвищує боєготовність України і демонструє на практиці фейковість російської військової потужності.