На початку 90-х років після повернення з Афганістану військовослужбовець Радянської армії Олег Назаренко зайнявся культурною та громадською діяльністю. У програмі «Діалоги з Макаренком» генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів розповів про своє знайомство з Борисом Олійником і майбутніми «зірками» популярної музики.

«Я тоді захоплювався рок-музикою, писав вірші і пісні, вивчав рок-рух. Зі мною служили хлопці з Ленінграду, де був знаменитий рок-клуб, виступали групи «Акваріум», «Кіно». Моїм великим учителем був Борис Олійник, в той час глава Українського фонду культури, і я з його допомогою створив і очолив театральне об'єднання «Альтернатива». До цього об'єднання входили гурт «Жаба на дирижаблі», і театр-студія «Арт», і епатажний Микита Джигурда, який тоді ще був нормальним. Ми з ним дружили, зараз не бачимося. Знаменита група «Кому вниз», яка грала на інавгурації президента Порошенка, теж входила в це театральне об'єднання», - розповідає Назаренко.

Назаренко пишається, що привозив до Києва Олександра Аксьонова на прізвисько Рикошет і його групу «Об'єкт глузувань».

«Приїжджали Слава Задєєв і Юрій Шевчук. У палаці культури КПІ я проводив його концерт – домовився, коли він був на зйомках «Барди залишають двори». І Сергій Риженко (група «Футбол»), і Юрій Лоза, і Осмоловський, легендарні виконавці 90-х. Ми проводили фестиваль «Рок в боротьбі за мир», на який приїхали і нині знамениті «Чайф», гурти з Польщі та Угорщини. Мені довелося першому секретареві міськкому партії Костянтину Масику пояснювати, що назва групи «Секс Еппл» не пов'язана з сексом, що це означає «шість», - розповідає Олег Назаренко.

Нагадаємо, День батька 20 червня: Віктор Павлік, Арсен Мірзоян, Олександр Зінченко, Сергій Притула та інші щасливі татусi 2021 року.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, Відомий репер спустив півтора мільйона на зуби: діаманти замість коронок.