Яким чином Україні слід було б розвивати свою армію, щоб не залежати у військовому відношенні від підтримки Заходу? Ситуацію у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» коментує депутат Верховної Ради від партії «Слуга народу» Неллі Яковлєва.

«Реформа Збройних сил України повним ходом йде з 2014 року. Ми розуміємо, що українська армія до початку війни з Росією і зараз – це абсолютно різні армії. Зараз зовсім інший рівень підготовки, озброєності та взагалі боєздатності. Тому в справі реформування ЗСУ просто потрібно продовжувати слідувати тим шляхом, яким ми вже йдемо. Інша річ – дипломатія. Тристороння група зараз працює дуже важко. Проблему створюють постійні спроби змінити статус запрошених гостей з ОРДЛО, зробити їх повноправними учасниками. Це виробляє деструктивний ефект. Адже три сторони переговорів – це Україна, Росія та ОБСЄ, і спроби збільшити їх число не йдуть на користь справі», - каже гостя програми.

Вона також зазначила, що всім очевидно: з майже півтора мільйона переселенців за ці сім років значна частина постійно курсує між підконтрольною і непідконтрольною територіями.

«Головною проблемою переселенців продовжує залишатися житло. У цьому плані нам потрібно активно діяти. Зокрема, зараз Міністерство з питань реінтеграції отримало з Німеччини понад 25 мільйонів євро допомоги, і ці кошти підуть на покупку квартир для переселенців», - розповідає Неллі Яковлєва.

Раніше Знай.ua повідомляв, що вона – партнер Дмитра Разумкова з Ukrainian Politconsulting Group.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Також ім'я Яковлєвої було названо серед кандидатів від «Слуги народу», які гарантовано проходять до парламенту.