Громадський діяч, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко розповів у програмі Анатолія Макаренка «Діалоги з Макаренком», як у кінці 90-х пішов із культури в нову сферу діяльності.

«Я їхав від Українського фонду культури у відрядження до Польщі, і познайомився в поїзді мандрівником Голдісом, який пройшов пустелю Калахарі без їжі, і Сашком Комаровим. Ми почали в Києві спілкуватися, вони познайомили мене зі своїми друзями Олегом Бояриним, Олегом Іванченком, Вітею Письменним, які відкрили першу компанію Автотрейдинг. Оскільки я мав відношення до силових структур, закінчив свого часу в Новосибірську Вищі курси військової контррозвідки, вони мене запросили теж займатися бізнесом у частині питань безпеки», - розповідає експерт.

Потім друзі створили групу Автотрейдинг, яка перетворилася на потужну корпорацію.

«Ми першими завозили в Україну автомобілі KIA, я був директором KIA Motors Україна. Також ми почали завозити в Україну Фіат, ближче до 1995 року, коли автобізнес почав розвиватися. Ми працювали, поки в 1999 році не було прийнято рішення всіма імпортерами створити Всеукраїнську асоціацію автомобільних імпортерів і дилерів», - розповідає Назаренко.

Це була одна з перших асоціацій, що захищають права автомобільних імпортерів і дилерів в Україні, причому досить впливовою.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Журнал «Власть денег» проводив опитування експертів і журналістів, і ми зайняли перше місце за силою лобізму серед усіх існуючих асоціацій в Україні, випередили навіть УСПП і Федерацію роботодавців України», - зазначає Олег Назаренко.

Нагадаємо, VW Golf Mk1 в ідеальному стані виставили на аукціон, мрія будь-якого колекціонера.

Також Знай.uа повідомляв, Ілон Маск закручує гайки новим власникам Tesla