Народний депутат від партії “Слуга народу” Неллі Яковлєва в ефірі програми "Що далі" з Катериною Павловою на каналі "Знай24" розповіла, чи варто Україні йти в НАТО.

"Оскільки у нас все-таки в преамбулі Конституції зараз закріплений курс на НАТО і Європейський Союз, то це буде одним із пріоритетів зовнішньої політики. На сьогоднішньому етапі, я думаю, отримання плану дій може бути максимальною точкою, до якої ми повинні прийти. НАТО було створене в контексті якраз світового порядку після Другої світової війни... Зараз ми можемо говорити про те, що члени НАТО — вони дійсно захищені. І Україні зараз теж потрібна підтримка. Військова підтримка з точки зору світової безпеки", - сказала Неллі Яковлєва.

Вона зазначила, що при цьому Україна розуміє, що вона не отримує активної підтримки.

"Нам треба орієнтуватися на те, що якщо ми не отримуємо активної підтримки, то безперечно ми продовжуємо дотримання цього курсу, але в той же час нам треба розвивати власну армію. І розуміти, що якщо в якийсь момент збройної агресії, або військової загрози ми залишимося самі, то ми повинні дати відсіч виходячи зі збройних сил власних... ПДЧ буде певним визнанням зусиль України. І відповідно, ми будемо мати більш чіткий план виконання тих стандартів, які є в НАТО. Тому, безперечно, це буде великим плюсом для України", - додала Яковлєва.

Як повідомляв Знай.ua, Таран заявив, що навіть членство в НАТО Україну від російської агресії може не врятувати.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що експерт заявив, що Україна отримала суттєву перевагу в протистоянні з Росією.