Незалежно від рішень НАТО Україні необхідно здійснювати реформи, долучатись чи навіть ініціювати регіональні військові союзи. Так в своєму блозі «Таран VLOG» політолог Віктор Таран, який розповів про висловлену готовність підтримувати Україну на останньому саміті НАТО та пояснив, як нам оцінити свої перспективи щодо членства в Альянсі.

«Після будь-яких серйозних дій на підтримку вступу України до НАТО варто очікувати на реакцію з боку РФ. Росіяни активно будуть протидіяти цьому процесу. Вони використовуватимуть усі важелі - політичні, економічні, інформаційні. Справа може обійти навіть до прямої військової агресії», - каже Таран.

За його словами, щоб оцінити перспективи України в русі втілення безпекових та правових покращень, варто помічати суттєві протиріччя у діях, мотивах та інтересах нинішньої влади. Таран зазначив, що, з одного боку, Зеленський від самого початку свого президентства заявляв, що з 2020 року має розпочатися впровадження стандартів та процедур НАТО у діяльності ЗСУ, і що ця робота не повинна бути імітацією, а має стати реальними кроками реформування української армії відповідно до стандартів Північноатлантичного альянсу.

«І Україна продемонструвала достатньо непогану динаміку у впровадженні стандартів НАТО. Тобто президент все ж таки притримувався курсу своїх обіцянок. Втім рух України в бік реформ завжди натикатиметься на опір проросійських політиків», - вважає Таран.

На його думку, московська п’ята колона робитиме все аби не допустити їх реалізації. В пошуках противників демократичних та безпекових реформ ходити далеко не потрібно, вважає політолог, тож подальші кроки України до НАТО залежать не лише від Зеленського, а й від рішень уряду та голосувань його кишенькової, але неоднорідної фракції Слуга Народу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Також важливо усвідомлювати, що навіть членство в НАТО Україну від російської агресії може не врятувати. Незалежно від рішень НАТО Україні необхідно здійснювати реформи, долучатись чи навіть ініціювати регіональні військові союзи. А поки зафіксуємо, що Альянс дав влучну відповідь українцям та Зеленському. Отримання ПДЧ насамперед залежить від здатності української влади виконувати зроблені обіцянки і дотримання слова. Успіх в цьому буде найкращим аргументом для Альянсу», - вважає Таран.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Кочевенко заявив, що Україна готова захищатися від РФ.

Нагадаємо, Романенко заявив, що вступ України до НАТО - це просто роздуті ілюзії.