Для чого Україні потрібне НАТО? Про це розповів журналіст і співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

«Формально нам НАТО потрібно для самооборони», - стверджує експерт. Він зазначає, що безпека України зараз буквально в руїнах, а для її посилення якраз-таки і потрібне НАТО. З іншого боку, Романенко ставить питання, а чи потрібна Альянсу сама Україна, чи готовий він прийняти її і як кого.

На його думку, це питання має однозначно негативну відповідь. «Більшість країн-членів НАТО не хочуть мати такий «гемор» як Україна у себе на борту, тому що саме НАТО переживає складні часи», - міркує журналіст.

Принагідно Романенко нагадує, що НАТО виникло взагалі задля протидії СРСР, а цієї держави більше немає на карті. Він пояснює, що, оскільки час і світ разом із ним змінився, то все потребує корегування. На думку експерта, питання про вступ у НАТО важливе для України, адже відносно відповіді потрібно формувати і стратегію держави у її зовнішній політиці.

Також він згадує і саміт НАТО, який конкретно Україні так чи інакше нічого не дасть. «Україну ніхто туди запрошувати не збирається, ПДЧ ніхто давати не збирається», - переконаний Романенко. Він також зазначає, що причини відмови цілком зрозумілі і їх вже багато разів оголошували.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Журналіст робить висновок, що очікування України є лише її проблемами. «Тобто це просто роздуті ілюзії, що не відповідають існуючій обстановці в світі», - констатує Романенко.

Нагадуємо, Романенко розповів про наслідки зустрічі Байдена і Путіна для України.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Романенко розповів про роль України у великій грі між Китаєм і Заходом.