Журналіст, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко в своїй програмі «Романенко. LIVE» розповів про домовленості президента США Джо Байдена і російського лідера Володимира Путіна перед їх зустріччю.

«Наскільки я знаю, ось перед зустріччю, домовленостей остаточних не було. Але були підготовлені певні дорожні карти. Якщо вони домовляться, то я думаю, що Україна буде розторговуватися як така сіра зона, яка буде знаходитися між ось цими великими блоками. І питання інтеграції в НАТО буде просто знято з порядку денного, про що, по суті, нам вже і говорили перед самітом НАТО, куди нас не захотіли брати», - говорить експерт.

На його думку, Байден не готовий до вступу України в НАТО і надання їй ПДЧ.

«Будь-які домовленості призведуть до того, що сторони почнуть уважно дивитися, як вони дотримуються. І будуть якісь реперні точки позначені по обидва боки. І таким чином вони будуть дивитися, наскільки ця вся історія, про яку вони домовилися, працює. Тому Україні потрібно перестати заглядати в рот Росії, Штатам і всім іншим. Потрібно розуміти, в чому їхній інтерес, але й починати будувати те, що залежить від нас. І тоді ми будемо виходити на якийсь змістовний наратив у відносинах як зі Штатами, як з Європою, так і з усіма іншими», - резюмував Романенко.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Загородній розповів, чого Зеленський зможе домогтися на зустрічі з Байденом.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також Знай.uа повідомляв, що Кочевенко розповів, які події можуть вплинути на результат війни на Донбасі.