На що Україні варто чекати від майбутньої зустрічі Зеленського з Байденом? На цю тему поміркував політолог Тарас Загородній у своєму блозі «Загородній говорить».

Свої припущення експерт базує на словах самого президента України щодо Заходу.

«Коли був кинутий докір панові Байдену, що ви нас не приймаєте в НАТО – це не зовсім за адресою», - каже Загородній. Він пояснює, як взагалі відбувається голосування в НАТО: це консенсус, кожен має дати свою згоду на надання плану дій членства в НАТО.

Тим не менш, політолог припускає, що Зеленський міг би і попросити у США надати Україні статус союзника поза НАТО. «Це краще, ніж буцатися з європейцями, які не хочуть нас бачити в НАТО», - стверджує ведучий.

Водночас він переживає за наслідки реалізації цієї тактики, оскільки сильні гравці не люблять таких пред’яв. «Можливо, будуть якісь неформальні санкції щодо України або Зеленського особисто», - міркує Загородній.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

З іншого боку, політолог відзначає певні досягнення Зеленського і вважає його дії правильними. Як мінімум, каже Загородній, тепер можна буде розраховувати на те, що про Україну без України не говоритимуть.

Нагадуємо, Загородній заявив, що бачить у майбутній зустрічі Байдена з Зеленським добрий знак.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Друзенко попередив, що політика без моралі перетворюється на трагедію.