Чи має Україна достатньо сил для перемоги у війні з РФ? На цю тему міркує військовий експерт Юрій Кочевенко у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

Кочевенко стверджує, що в цьому питанні є лише один об’єктивний критерій – здатність виконати бойове завдання, чим і визначається боєздатність країни. «У цьому випадку бойове завдання наших збройних сил – це зупинити російську агресію, зупинити, якщо воно станеться, повномасштабне вторгнення», - каже він.

Водночас відповісти на питання про боєздатність ЗСУ, зазначає експерт, може лише той, хто має відповідну інформацію. Але він і відзначає, що армія України зараз дійсно у кращому стані і суспільство загалом готове захищати державу від загрози ззовні.

«Ми пройшли величезний шлях, по-справжньому. Збройні сили України нескінченно змінюються, покращуються. Іноді не так швидко, як нам би хотілося, іноді не так добре», - міркує Кочевенко. У цьому плані він вважає головним обрати правильний вектор руху.

Експерт також вважає, що вторгнення Росії не минеться їй просто так, за це доведеться дорого заплатити. У цій ситуації, каже він, і Україна, і Росія повинні розуміти, чим закінчиться це залякування і брязкання зброєю. «Якщо вона за велінням свого божевільного царя вирішиться вторгнутися в Україну всіма силами, захоче взяти Дніпро, Київ... Ціну вони заплатять таку, яку вони не платили ніде і ніколи», - стверджує Кочевенко.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Нагадуємо, Кочевенко розповів, чи можна забути про Мінські угоди.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Кочевенко пояснив, яка користь Україні з ПДЧ в НАТО.