Чи справді Мінські угоди мертві, і про них можна забути? Свою думку з цього приводу у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» висловлює військовий експерт Юрій Кочевенко.

«Нагадую, що Мінська платформа - це продовження Нормандського формату. Про що домовилися там, то має втілюватися в конкретні рішення тут. Але те, що ні Нормандія, ні Мінськ не працюють - це вже для всіх очевидний факт. Про це говорять вже не перший рік, просто зараз ситуація в Білорусі стала зручним приводом визнати безперспективність мінського процесу. Але по факту вона була очевидна вже давно. Однак і Білорусь не можна вважати ні нейтральною державою, ні безпечним майданчиком для переговорів. Суть в тому, що від Мінського формату залишилося тільки одна назва», - вважає експерт.

Він нагадав, що учасники цього процесу ось уже понад рік не зустрічалися в режимі офлайн, і, відповідно, не відвідували Мінськ.

«Але і від розмов онлайн толку теж немає. Мінський процес звівся до демонстрації сторонами бажання домовлятися, тому що це важливо для світової громадськості. Втім, у відносинах між Азербайджаном і Вірменією теж всі тридцять років конфлікту існував Мінський формат - і з точно таким же результатом, точніше, відсутністю результату», - нагадує Юрій Кочевенко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він закликав Україну виконувати План дій щодо членства так, як якби він у нас був.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також Кочевенко розповів про те, чому Україну досі не прийняли в НАТО