Яка користь Україні з плану дій щодо членства в НАТО? Про це розповів воєнний експерт Юрій Кочевенко у програмі «Що далі?» з Катериною Павловою на каналі «Знай24».

«ПДЧ - це конкретний план дій, який має те, що називається дедлайни. На цьому етапі ви повинні виконати це, на цьому етапі це. Це більш дисциплінує. В першу чергу, нашу політичну еліту, наш державний апарат», - пояснює експерт.

Кочевенко додає, що завдання без дедлайнів просто мають нижчу необхідність виконання, хоч вони і все одно є. У такому разі, зазначає він, план дій втілюється лише в тих сферах, де чиновники та офіцери збройних сил самі вважають за потрібне.

Як розповідає експерт, зараз склалася ситуація, що Україна має багато офіцерів, які готувалися за кордоном, у вищих навчальних закладах країн-членів НАТО, а тому вони і розуміють важливість Альянсу. Натомість протягом 30 років незалежності, підкреслює він, цього не було.

«Коли саме в збройних силах курс на зближення з НАТО викликав найбільший опір... Це були якраз випускники старої радянської школи з досить тісними зв'язками з Росією», - зазначає Кочевенко. Тим не менш, зараз, зазначає він, ситуація змінилася.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

На думку експерта, співпрацюючи з НАТО, Україна може отримати цінний досвід, а також залучити інструкторів і фахівців Альянсу, аби навчити своїх офіцерів. Він підкреслює, що НАТО може запропонувати Україні найкращі світові моделі, ефективність яких беззаперечна і доведена вже історією. Так само, каже Кочевенко, і задля встановлення демократії у державі не потрібно нічого вигадувати: можна просто взяти стратегію НАТО.

Нагадуємо, Кочевенко пояснив, чому Україну не беруть в НАТО.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Кочевенко розповів, що допоможе Україні вступити в НАТО.