Військовий експерт Юрій Кочевенко у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» пояснив, чому Україну не запросили на саміт НАТО.

«Ми, напевно, зайву в принципі надаємо значимість і драматизуємо ось ці знаки у вигляді запрошень або не запрошень, про надання плану дій щодо членства... Важливіші більш глибинні процеси і той стратегічний вектор, який наші країни – і Грузія, і Україна – тримають на вступ до НАТО. В даному моменті, мабуть, не представляється можливим для країн-членів Альянсу надання такого плану. Але це не означає, що нам не потрібно його виконувати хоча б просто для себе», - говорить експерт.

Кочевенко нагадав, що в НАТО рішення приймаються консенсуально.

«Тобто будь-яка країна з 30 країн-членів Альянсу може його теоретично заблокувати. Тому для того, щоб просунутися якось, нам потрібно, щоб всі держави-члени Альянсу підтримували наше устремління. На жаль, це не так. На жаль, вплив в деяких державах-членах Альянсу російського лобі досить сильний, щоб нам протидіяти», - сказав він.

Також експерт розповів, як зараз діяти Україні.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Точно не потрібно ображатися. Потрібно зосередитися на подальшому реформуванні всього оборонного сектора і політичної його складової в тому числі, що дуже важливо для НАТО. І розвивати двосторонні відносини, союзницькі в тому числі, з тими країнами-членами Альянсу, які прямо нас підтримують, у яких немає жодних сумнівів щодо російської агресії і які готові з нами співпрацювати, в тому числі і у військовому плані. Це в першу чергу країни Балтії, це Сполучені Штати, це Великобританія», - стверджує Кочевенко.

На його думку, пряме співробітництво України з Литвою, США і Польщею дало більше допомоги і результату, ніж співпраця між Україною і НАТО.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Балашов розповів, що заважає людині почати більше заробляти.

Також Знай.uа повідомляв, що Дорошенко розповів, як підвищити купівельну спроможність українців.