Яким буде майбутнє людства в космосі? На цю тему міркує футуролог Олексій Толкачов у програмі «А як насправді?» з Мирославою Бобровською.

Як каже експерт, планета Земля – це лише дитячий садок, який Всесвіт дав людству із певним завданням. «Або ви порозумнішаєте і виберетеся за її межі, або ви здохнете, самі себе знищите. Ну що ж, одну планету викреслимо, Всесвіт практично безмежний», - пояснює Толкачов.

Отже, він підсумовує, що людство має стати розумнішим, дослідити космічний простір і вийти в міжпланетний вид. Але тут, зазначає футуролог, з’являється проблема: колонізувати вдасться максимум Марс або Венеру. На його думку, далі, очевидно, потрібно виходити за межі.

Натомість зараз, підкреслює Толкачов, конфлікт людства відбувається на рівні США і РФ, водночас остання може легко спровокувати ще десь чергову війну. «При цьому, висока ймовірність, що ми опинимося настільки сильно дебілами, що ми дійсно знищимо самі себе», - констатує експерт.

Водночас він попереджає про інші ризики: через величезну кількість супутників Ілона Маска на орбіті за якихось 10-15 років людство не вилетить на інші планети через відходи. З іншого боку, каже Толкачов, і на Землі вижити не вдасться.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

На думку футуролога, людство повинне змінити свою свідомість. «Навіть якщо людина дістанеться до Місяця, Марса — ми будемо далі споживачами», - переконаний він. Він пояснює, що планету не можна розглядати лише як джерело ресурсів для забезпечення економічних потреб. Тому, стверджує Толкачов, людям потрібно переглянути свої погляди, інакше єдиною системою жити їм не вдасться.

Нагадуємо, Толкачов розповів, якою буде зброя майбутнього.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Толкачов розповів про новий вид цивілізації в майбутньому.

https://youtu.be/HuqpXod8_uE