Державна компанія "Укренерго «вимагає з трейдера на ринку електроенергії «енергетичної компанії» Перша лінія постачання" відшкодувати збиток у розмірі 185 млн грн через махінації на балансуючому ринку.

Про це повідомляє видання ExPro з посиланням на ухвали господарського суду Києва.

Перший позов був поданий на початку року на 146 млн грн. 3 березня Господарський суд Києва задовольнив його і зобов'язав трейдер компенсувати збитки держкомпанії.

Другий позов на 38 млн грн подано у червні 2021 року.

Обидва позови подані через зловживання трейдера на балансуючому ринку.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Верховний суд України вперше розглянув позов про махінації трейдера «Укренергоекспорт» і нанесення збитків держкомпанії «Енергоатом», визнавши такі порушення.

Екс-глава СБУ Валентин Наливайченко з посиланням на матеріали Тимчасової слідчої комісії повідомив, що трейдер «Укренергоекспорт» безпосередньо пов'язаний з начальником відділу експертизи проектів нормативно-правових актів НКРЕКП Тетяною Чуб, чий чоловік працевлаштований в цій компанії.

Нагадаємо, НКРЕКП офіційно визнала махінації трейдерів на ринку електроенергії лише 2 червня 2021 року.

Однак комісія офіційно відмовилася змінювати правила роботи Ринку для припинення таких махінацій, обмежившись наміром в ручному режимі слідувати за трейдерами. Всі пропозиції Міністерства енергетики комісією були проігноровані. Пізніше глава НКРЕКП звинуватив керівництво "Енергоатому" в неефективності.