«Він не бачить прихованих смислів і підтекстів...». Це одна з головних рис героя роману «Велика людина» молодої дніпровської письменниці Анастасії Марсіз. У програмі «Культ особистості» Руслана Бізяєва вона розповіла, що спонукало її писати і як з'явився роман.

«Я з самого дитинства писала, висловлювала свої думки на папері. Пробувала себе в студентських газетах, громадських організаціях, оповідання писала. Після виходу «Великої людини» наступний етап – збірка оповідань. А до жанру роману прийшла два роки тому», - розповідає Марсіз.

В результаті з'явився роман «Велика людина», який писався більше двох років.

«Персонажі і сюжет виникали по натхненню, самі по собі, і лягали на папір. Ідея росла, додавалися нові питання. Зрештою, він сьогодні такий, яким постав перед читачем», - продовжує письменниця.

На запитання ведучого: «Які письменники вплинули на вас при формуванні вашої творчої особистості?» Анастасія Марсіз відповідає:

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

«Я читала завжди, я захоплювалася класиками. Один із найулюбленіших – Томас Манн, Нобелівський лауреат. Російські письменники: Лев Толстой, Достоєвський – це найулюбленіший мій письменник, близький мені. Якщо ви запитаєте, який письменник вплинув на мою особистість, то це був Федір Михайлович».

Вона розповідає, що створенню роману передувала тривала підготовка.

«Я проглянула й вивчила питання теорії (чим оповідання відрізняється від роману) і зрозуміла: так, «Велика людина» - це роман! Він уже вийшов за рамки оповідань і есе, і навіть за рамки повісті. Тому що у «Великій людині» кілька сюжетних ліній і кілька конфліктів. Оскільки їх більш ніж два, а у мене – три, то можна називати «Велику людину» саме романом», - робить висновок Марсіз.

Нагадаємо, Лариса Ніцой заявила, що у Росії потрібно запровадити українську мову другою державною.

Як повідомляв портал Знай.ua, Найбільше об’єднують мова і культура, - Рибчинський.