На якому зараз етапі вступ України в НАТО? На це питання відповів політичний експерт Олександр Мусієнко у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко на каналі «Знай24».

Як каже Мусієнко, президент США відповів усім скептикам, які говорили про неможливість країни у стані війни вступити в НАТО. Він підкреслює, що Байден не сказав нічого такого, чого немає в договорі про Північноатлантичний альянс і програмних документах.

«Якщо тільки країна має територіальні претензії до третьої держави — вони не можуть стати членом НАТО», - зазначає експерт.

Отже, підсумовує він, для вступу України в НАТО немає якихось обмежень чи заборон, про що й сказав президент США.

«Підтвердили нам ПДЧ і що ми будемо членом НАТО», - стверджує Мусієнко. На його думку, це гарний сигнал і світова спільнота не відмовляється від України, зокрема, 30 членів Альянсу. «І Європа, і вони нам дають шанс», - підкреслює експерт.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

За його словами, все це сигналізує про певні події, які розчинять для України вікно можливостей – ПДЧ чи вступ в НАТО. Серед цих подій, припускає Мусієнко, можуть бути просто якісь певні політичні зміни або навіть щось, що стосується Кремля.

Нагадуємо, Мусієнко заявив, що Байден – дипломат і не зацікавлений в ескалації.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Мусієнко розповів, чи варто проводити парад до Дня Незалежності.