МВФ пручався і просив не ухвалювати закон №5153 щодо запровадження добровільного декларування фізичними особами активів, які їм належать. Про це розповив експерт з соціальної політики Андрій Павловський журналістці Любові Завальнюк у програмі «Суть подій» на YouTube.

«МВФ взагалі виступає проти будь-яких податкових амністій. В МВФ бояться, що податкова амністія може призвести до легалізації грошей, набутих злочинним шляхом - торгівлею наркотиками, фінансуванням тероризму і таке інше. Вони бояться, що таким чином легалізуються не тільки гроші громадян, а саме злочинні гроші», - підкреслив він.

Павловський наголосив, що саме тому МВФ не радить проводити податкову амністію, тим більше що досвід інших країн не дає позитивних результатів. Наша влада запланувала з цього нового податку, який сплатять громадяни до 9%, отримати до 1 мільярда доларів.

«Є така теорія, що понад 50 мільярдів доларів, не довіряючи фінансовій системі, громадяни ховають під матрацами. От держава й хоче залізти під матрац, оподаткувати ці гроші й примусити громадян нести їх і легально класти на рахунки в банки. І це начебто називається податкова амністія, але для більшості громадян це буде податковий капкан», - резюмував він.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Толкачова, що є люди, які шукають роботу, але вакансій немає.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Також раніше Толкачов розповідав, що відбувалося на ринку праці під час пандемії.