Дипломований психолог-сексолог Тетяна Славіна в ефірі програми “Головне питання” з Борисом Бронштейном розповіла, чи варто укладати шлюбний контракт.

Тетяна Славіна розповіла, як вона ставиться до шлюбних контрактів.

"Ви знаєте, для мене тут поділ йде психологічний, юридичний і ціннісний. Тому що якщо говорити з юридичної точки зору, то це дійсно певні гарантії для тих людей, які приходять з різними фінансовими можливостями, з різним рівнем. І вони хочуть створити певну безпеку. Особливо коли вони десь обпікалися в цьому моменті. Якщо ми говоримо про психологічну складову, то тут дуже часто когось це може ображати", - сказала Славіна.

Вона зазначила, що в такому випадку це може бути сприйнято як недовіра з боку партнера.

"Ідея шлюбного контракту — це скоріше про таке особисте рішення в парі. І на тому рівні фінансових можливостей, коли це вже має сенс. Якщо молоді люди, 20 років, у яких за плечима окрім інституту і рюкзака з особистими речами нічого немає — в цьому місці шлюбний контракт просто не має сенсу", - додала психолог.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

За її словами, молоді люди більше націлені на те, щоб створити щось разом: купити будинок, народити дитину.

"Якщо будують спільно, то ідея шлюбного контракту — вона втрачає сенс. Якщо ж... Люди приходять з різним рівнем і для людини це важливо — створити для себе ось такий простір безпеки... Якщо ми розглянемо третій варіант, коли дві дорослі людини зустрічаються. Ось, коли вони молоді — вони будують разом. А тут у кожного щось є. Тоді ідея шлюбного контракту або договору стає важливою частиною. Тому що потрібно поєднати ці два світи... Шлюбний контракт у всіх цих трьох категоріях — він набуває зовсім різного значення", - підкреслила Тетяна Славіна.

Як повідомляв Знай.ua, завзятий холостяк захотів одружитися і відразу став рахувати аліменти, ділити майно: "Раптом подасть на розлучення?".

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що нервовий тернополянин підпалив себе після сварки з дружиною.