Однак народний депутат, співголова фракції "ОПЗЖ" Вадим Рабінович приводу для радості не бачить, оскільки з дотриманням Конституції в Україні "ну дуже великі проблеми".

Про це він заявив, виступаючи на засіданні Погоджувальної ради лідерів депутатських груп і фракцій у вівторок, 29 червня 2021 року.

Поки країна продовжує святкувати, політик навів низку прикладів, які яскраво демонструють, як в Україні зневажають Конституцію.

"Нагадаю, "112 Україна", NewsOne і ZIK-телеканали, які були закриті без суду і слідства, без дотримання закону, всупереч нормам Конституції! Влада обіцяла через тиждень показати документи і докази про нібито причетність цих медіа до нібито терористичної діяльності. Їх досі немає. Зате список закритих телеканалів поповнив ще один - "Перший незалежний", – звернув увагу Рабінович.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Не краща ситуація і з конституційними правами громадян. Приклад тому-щотижневе оголошення владою санкцій нашим громадянам.

"Україна вже звикає до того, що будь-який опозиціонер або просто людина, яка «якось не так» подивився або не дай бог щось не те сказав на адресу влади, тут же потрапляє в якісь дивні станційні списки або у в'язницю»,-зауважив співголова фракції «ОПЗЖ».

А ось що добре виходить при владі, так це, як зауважив Вадим Рабінович, «боротьба з шапкою із зіркою».

"Днями влада цілу спецоперацію провела. Ви не уявляєте, наскільки сильно це порушило всі можливі органи в нашій країні, що вони разом з правоохоронцями, включаючи якихось найважливіших слідчих, приїхали до нашого депутата Іллі Ківі зафіксувати жахливе зі злочинів: він надів шапку із зіркою, в якій його дід - Герой Радянського Союзу – захищав свою Батьківщину, в тому числі і Україну", – обурився народний депутат.

Вадим Рабінович звернув увагу, що сьогодні Україна – на межі економічної, соціальної та медичної катастрофи, але за «бравурними маршами» і звітами виключно про перемоги, але влада цього не бачить.

«На країну насувається нова хвиля коронавірусу. Якщо хтось забув, я нагадаю, що рятівний для всіх коронавірусний фонд в буквальному сенсі закатали в асфальт", - нагадав політик.

Вадим Рабінович також зазначив, що, можливо, він чогось «не розуміє», і шляхом знищення Конституції і свобод влада рятує економіку, можливо, піднімає її в рейтингу економічного розвитку?

«Але ні, нічого подібного статистика не дає, навпаки, вона показує, як зашкалюють борги, як безробіття б'є всі мислимі і немислимі рекорди. Вони показують, що людям вже нема за що виживати, що тарифи, які вже ця влада обіцяла не підвищувати, через місяць доб'ю найстійкіших платників. Що ж це за Конституція, яка допомагає грабувати і вбивати економіку?" - задався питанням нардеп.

Рабінович нагадав колегам, що вони - члени парламенту в парламентсько-президентській республіці, «ми ж ніби як вища влада».

"Тоді чому наші голоси перетворили на ніщо? Чому ми не можемо своїм голосом зупинити тих, хто бездумно і безглуздо вбиває все? Тільки тому, що більшість у парламенті належить одній фракції, і вона відповідальна за все, що відбувається?.. Ні, ми теж відповідальні!» - підкреслив він.

"Таке враження, що дивно пішла рознос, а ми з вами відзначаємо не «народження», а «похорон» нашої Конституції. Панове депутати, всі ми-громадяни однієї країни Україна, і катастрофа буде одна для всіх – і для «зелених», і для «червоних», і для тих, хто в цяточку!» - резюмував Вадим Рабінович.