Про це заявила народний депутат, член комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Галина Васильченко.

Зокрема, депутат перелічила низку норм законопроєкту, які вважає неприйнятними, оскільки вони зменшать надходження до місцевих бюджетів.

«Норми про те, щоби забрати акцизний податок з продажу тютюну з місцевих бюджетів, це дуже і дуже суттєві правки для місцевих бюджетів. Також категорично не погоджуюся з нормою про 18% ПДФО щодо продажу нерухомості третього об’єкта. Ви пам’ятаєте, що вже така правка нещодавно проходила в сесійній залі і була не підтримана, збита народними депутатами. І вже неодноразово, ще і в 2019, і в 2020 році таку норму намагалися поставити, але вона не проходить», - розповіла Васильченко.

Окрім того, за словами депутата, в законопроєкті є й інші норми, що стосуються саме місцевого самоврядування. На її думку, в нинішній редакції документ не можна ухвалювати.

«Моя пропозиція – давайте всі разом нормально, не в турборежимі, а згідно процедури проведем робочі групи і всі автори, співавтори альтернативних законопроєктів зберемося разом і зробимо варіант «Д» доопрацьований, який справді буде мати підтримку як в комітеті, так і в сесійній залі», - підсумувала Васильченко.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раніше співголова Комітету з питань податкової політики Американської торговельної палати в Україні Михайло Поляков заявив, що запропонований урядом законопроєкт щодо податкових змін (№5600) є неприйнятним для бізнесу і має бути відхилений.

Водночас економічний експерт Олексій Кущ наголосив, що підвищення податків приведе до зростання цін на всі товари, а Україна перетвориться у сировинну державу.

Нагадаємо, на початку червня уряд зареєстрував у Верховній Раді законопроект №5600, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України, що передбачають підвищення податків для низки галузей.