Державна компанія "Укргідроенерго" просить суд стягнути з "Укренерго" 1,35 млрд грн боргу за участь у балансуючому ринку.

Про це йдеться у ухвалі Господарського суду Києва від 15 червня, оприлюдненій в єдиному державному реєстрі судових рішень.

Позов подано 10 червня. Перше засідання заплановане на 20 липня.

Чиста сума боргу НЕК "Укренерго" перед "Укргідроенерго" за участь у балансуючому ринку становить 1,13 млрд грн, решта суми – пеня і штраф.

Нагадаємо, борг НЕК "Укренерго" перед учасниками балансуючого ринку становить 13,055 млрд грн.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше стало відомо, що генеруючі компанії подали судові позови проти «Укренерго» з вимогою погасити заборгованість, що склалася перед компаніями за послуги на балансуючому ринку протягом 2019-2021 рр.

Голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький обіцяв погасити борги перед генерацією до того, як почнуть реалізовуватися судові позови. Проте, перші судові засідання вже відбулися практично у всіх учасників ринку.

Борг перед генеруючими копаннями за участь у балансуючому ринку поставив під загрозу підготовку до опалювального сезону 2021-2022. КП "Київтеплоенерго" повідомило, що без врегулювання заборгованості компанія позбавлена можливість купувати паливо і проводити ремонти.