Про це заявив керівник платформи «Національна стратегія розвитку» Дмитро Співак.

«За перший квартал - 2 мільярди збитку. Більш того, Іван Юрик – це той персонаж, який підписав кредитний договір з Ощадбанком. Це антидержавна діяльність. Він підписав договір, що ми 12% повинні платити у валюті, коли середня ставка 5%. Чи можу я запідозрити Івана Юрика в домовленостях корупційних? Де ця різниця в 7%? Можу я запідозрити, що це не просто неефективне управління, а що це диверсійна діяльність проти моєї держави?» - сказав Співак.

На його думку, Іван Юрик повинен бути негайно звільнений, як і весь склад наглядової ради «Укрзалізниці» як неефективні менеджери, згідно з висновками парламентської слідчої комісії, яка займалася розслідуванням порушень в роботі УЗ.

"Парламентська комісія сказала: Наглядова рада УЗ неефективна, тому що там 12 мільярдів збитків за минулий рік, тому що вже в першому кварталі збиток 2 мільярди за один квартал. А чому збитки? Тому що тарифи ростуть, бізнес біжить, якість послуг падає», - пояснив Співак.

Раніше член тимчасової слідчої комісії ВР з перевірки стану "Укрзалізниці" Костянтин Бондарєв повідомив, що згідно з висновками ТСК, через тотальну корупцію та неефективний менеджмент» Укрзалізниця" щорічно втрачає понад 10 млрд грн.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У свою чергу екс-міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що члени Наглядової ради УЗ отримують величезні гроші за те, що продукують конфлікти і блокують реформу компанії, яка знаходиться в критичному стані.