Радянський футбол – це чудова «четвірка»: Бєсков, Лобановський, Садирін, Малофєєв. До них були Якушин, Качалін, Маслов, Соловйов, який привів київське «Динамо» до першого чемпіонства. Про колишню велич радянського футболу в програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» розповідає Заслужений журналіст України, сценарист, режисер Семен Случевський.

«Але якщо говорити зовсім серйозно, то людина, яку завжди любив читати від корки до корки, це був інтелігент у радянському футболі - Борис Андрійович Аркадьєв, великий тренер КДК і команди лейтенантів. Це був рафінований інтелігент. Він ніколи не був військовим, відмовився, коли йому пропонували. Але саме Аркадьєв поглибив теорію, тактику. У нього є така книга «Тактика футбольної гри». Це людина, яку поважав Лобановський. Були також Нодар Ахалкаці, Анатолій Бишовець, Юрій Морозов, який був дуже близький Лобановському. Список був досить великий, було багато хороших тренерів», - говорить він.

Чому саме Лобановський і Бєсков стали антиподами в радянському футболі? - питає ведучий.

«Вони не були антиподами по життю. Просто вони дуже ревниво ставилися один до одного. Річ у тім, що Лобановський і Бєсков очолювали команди, які майже 15 років, з 1976 року по 1991 рік, були головними дербі Радянського Союзу. І якщо ми будемо говорити, що Лобановський крутіше Бєскова - так, більше медалей, більше титулів. Але в особистих зустрічах перевага у Бєскова між «Динамо» і «Спартаком». У них принципово новий підхід. У фільмі «Неможливий Бєсков» це є», - зазначає Случевський.

Він робить висновок: «Лобановський увійшов в історію світового футболу, він увійшов до списку десяти кращих тренерів, і кожному з них ФІФА дали якийсь титул. Були всілякі гуру й інші, а Лобановському просто: вчений у футболі».

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, Українець з росіянином "побратались" на Євро-2020: футбол понад усе.

Також Знай.ua писав, Наталія Могилевська креативно підтримала збірну України з футболу на "Євро-2020".