"Слуга народу" з Дніпропетровщини Сергій Демченко приховує активи і фірми, які регулярно виграють тендери, переписуючи майно на друзів, родичів і навіть підлеглих. Скільки нерухомості і компаній приховує Демченко від НАБУ і НАЗК, з'ясували журналісти Delo.ua.

Після отримання мандата, значну частину майна Демченко переписав на підставних осіб. Наприклад, в тінь пішли 10 земельних ділянок в Дніпрі по 2 га кожен, які нардеп "подарував" своїй подрузі, адвокату Олександрі Август.

Крім цього, в декларації за 2020 рік нардеп вказав приміщення в Дніпрі площею 111 кв. м, яким він спільно володіє з суддею Павлоградського райсуду Сергієм Бабієм. Разом вони володіють ТОВ "Ермо і К", основною діяльністю якого є будівництво.

Виявилося, що контактний номер компанії закріплений за іншою фірмою Демченка "Позитив" і ТОВ "Яворницький", співзасновницею якої є все та ж подруга нардепа Олександра Август.

70-річна мама Демченка Зоя за тисячу доларів переписала свою прибуткову будівельну компанію "Макарленд" на 28-річного Максима Пирогова, давнього друга і адвоката Демченка. "Макарленд" володіє 7 земельними ділянками в Макарівському районі Київської області загальною площею 20 га.

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Цікаво й те, що за адресою реєстрації "Макарленд" в Києві зареєстрована ще одна фірма Демченка - "Девелопмент Солюшенс", яка влітку 2021 року безкоштовно отримала у власність 21 земельну ділянку в Бориспільському районі загальною площею 5,2502 га за сприяння екс-глави Бориспільського РДА Андрія Гриненка.

Нардеп також володіє 5 об'єктами нерухомості в Дніпрі, фіктивним власником яких є друг і партнер депутата Демченка Ігор Головко і його фірма "Інвестмен Сервіс Юкрейн". Фірма Головка зареєстрована за тією ж адресою, що і фірма 70-річної мами депутата.

Довіряє Сергій Демченко і своїм підлеглим: помічниця Демченко Тетяна Угленко є одним із засновників компанії "БІ ТІ солюшнс", яку, вважається, створили для відмивання грошей.

"Компанія вже провела 20 тендерів на суму 12,44 млн грн. Причому у всіх тендерах компанія була єдиним учасником, і зрозуміло, що всі їх виграла", - пише видання.

Журналісти вже звернулися в НАБУ, щоб визначити, які саме послуги на мільйони гривень надає фірма помічниці нардепа.