В Україні викрито корупційну діяльність заступника директора представництва Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) Марка Магалецького. Про це свідчать матеріали, продемонстровані в програмі "Секретні матеріали", пише УНІАН.

На відео, опублікованому журналістами, відображений фрагмент зустрічі Магалецького з представником компанії IRD Engineering s.r.l, що надає послуги з технічного нагляду при дорожньо-будівельних роботах, Юрієм Срібняком. В ході цієї зустрічі представник IRD передає заступнику директора ЄБРР в Україні конверт, в якому, як припустили журналісти, могла знаходитись винагорода Магалецького за продовження участі IRD у будівництві окружної дороги Житомира.

Припущення журналістів засновано на тому, що китайська компанія Synohidro, яка виступала підрядником при будівництві об їзної Житомира, через низьку якість робіт була відсторонена Укравтодром від подальшої участі в проєкті, тоді як IRD, в обов'язки якої входив контроль за якістю робіт підрядника, порушень з боку Synohidro не зафіксувала, але залишилася учасником будівництва житомирської окружної.

На додаток до відео журналісти також продемонстрували лист Укравтодору, адресований в СБУ, в якому замовник будівництва звертав увагу на незадовільну якість робіт китайської компанії, а також на роботу IRD. Аналогічні листи були також направлені до центрального офісу Укравтодору з боку Житомирської служби автомобільних доріг.

Крім цього, на можливу корупційну складову з боку Магалецького вказував і інформатор, колишній співробітник IRD, який анонімно попереджав керівництво ЄБРР.

Популярні новини зараз
Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

В одному з листів інформатора йшлося: "На основі дискусій, проведених між паном Срібняком і паном Орсіні, власником IRD, цей пакет містив компенсацію за послуги пана Магалецького. Ділові переговори завершилися зобов'язанням пана Магалецького підтримати IRD, а також її партнерів і співучасників у виграші майбутніх тендерів, що фінансуються нещодавно підписаною кредитною угодою між урядом України та ЄБРР".

"Усі ці схеми, листування і теплі обіди з непрозорими пакетами, схоже, спрямовані на затягування будівництва доріг в Україні, ще й за кредитні кошти, які незабаром ми будемо з вами віддавати", - цитує УНІАН журналістів «Секретних матеріалів».