Під час круглого столу в Донецьку пролунав тривожний сигнал від місцевих громад про те, що центральна влада фактично здала Донбас сепаратистам. Про це розповів голова Асамблеї Національностей України та об'єднаного конгресу азербайджанців, екс-співголова республіканського культурного центру тюркомовних народів Ровшан Тагієв у програмі «Особистість» Сергія Дойка.

Він зазначає, що перед проведенням круглого столу отримав попередження про те, що ситуація в Донецьку неконтрольована. Але, тим не менш, з дев'яти міст Донецької області зібрали представників національностей і конфесій, лідерів шахтарів і металургів.

«Ми вивчали їхню думку і говорили, в тому числі, про те, щоб не допустити втягування різних національностей в сепаратистські дії. Ми почули певні сигнали, які говорили про те, що йде недостатня робота з Центру щодо запобігання подій, які, на жаль, трапилися», - розповідає він.

«Під час круглого столу жінка говорила, що Київ не діє і фактично нас здає, 50 осіб або заарештувати, або розстріляти, і буде порядок. Я намагався пояснити, що конфлікт потрібно вирішувати в мирному руслі. Ця жінка мені в жорсткій формі сказала: «Ви розмовляєте, як київська влада! Навіщо ви сюди приїхали?!», - згадує Тагієв.

Свою думку в резолютивній частині учасники круглого столу направили в усі інстанції: СБУ, МВС, прокуратури, РНБО, прем'єру і так далі, з вимогою жителів Донбасу про нормалізацію суспільно-політичного життя.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

«Ми повернулися 30 квітня, 1 і 2 травня були неробочі дні. Нашу резолюцію, швидше за все, прочитали 3 або 4 числа. А через десять днів, 14 травня, на мене був замах. Я був поранений, переніс три операції. Однозначно моя громадська діяльність була причиною того, що в мене стріляли. Але я дивуюся, чому до цих пір злочин не розкритий», - зазначає Тагієв.

Нагадаємо, Добалакався про Путіна та пандемію - YouTube "повстав" проти скандального духівника Поклонської.

Як повідомляв Знай.uа, П'ять років в'язниці за повідомлення в соціальних мережах: мешканці Запорізької області загрожує суворе покарання.