Дефіцит дизпалива для роботи локомотивів, через який рух товарних поїздів "Укрзалізниці" під загрозою повної зупинки – ця провина керівництва компанії, яке нездатне ефективно керувати компанією, і через який можуть зупинитися виробничі потужності країни.

Про це заявив генеральний директор Федерації роботодавців транспорту України Володимир Гусак, нагадавши, що попередня паливна криза сталася всього пару місяців тому.

"Ця ситуація повторюється десь приблизно раз на півроку, і основна, докорінна причина – неефективне управління Укрзалізницею. Або, простіше кажучи, бардак. Керівники компанії носять приставку "виконуючих обов'язки", тобто люди навіть не розуміють, що вони роблять, не розуміють, що відбувайся, не володіють ситуацією. А результатами цього є і невиконання інвестиційної програми, і схід поїздів з рейок, і періодичні зупинки руху через відсутність дизельного палива на Укрзалізниці»,-пояснив експерт.

За його словами, неефективне управління "Укрзалізницею" простежується буквально у всіх процесах, і призводить до негативних результатів для всієї економіки України.

"Якщо ситуація з нестачею палива не буде вирішена швидко, і відбудеться зупинка якихось виробництв з безперервним циклом в Україні-це будуть величезні втрати для економіки. Причому ситуація абсолютно незрозуміла, адже зараз в країні немає дефіциту палива. Як вийшло, що Укрзалізниця не може його купити? Це питання зараз вже навіть не до наглядової ради і не до нинішнього правління Укрзалізниці, які довели свою некомпетентність, але і до уряду», - резюмував Гусак.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Нагадаємо, вчора стало відомо, що рух товарних поїздів «Укрзалізниці» під загрозою повної зупинки через відсутність дизпалива. Про це йдеться в листі голови департаменту управління рухом залізниці Олександра Ткаченка. Як сказано в листі, вже зупинено 59 вантажних поїздів, 38 магістральних і 85 маневрових тепловозів, і якщо ситуація не зміниться, залізничному руху Івано-Франківської, Рівненської дирекцій Львівської регіональної філії загрожує повна зупинка. Станом на сьогодні на Донецькій, Південній та Львівській ж/д вже немає ні залишків, ні резервів палива, на Придніпровському, Південно-Західному та одеському напрямку запасів вистачить до завтра.

Як відомо, попередня паливна криза трапилася 19 квітня, коли компанія «Анвітрейд» відмовилася відвантажувати УЗ дизель, хоча у неї був діючий контракт. Через пару днів в. о. голови УЗ Іван Юрик відрапортував, що кризи вдалося уникнути, оскільки компанія провела екстрену закупівлю палива. Пізніше, втім, виявилося, що УЗ закупила дизель у все тієї ж компанії «Анвітрейд», тільки дорожче на 3 тис грн/тонну. Тобто замість того, щоб засудити компанію, що привела компанію до кризи, Юрик подарував їм новий контракт за більш високими цінами.