Борис Філатов отримав потужного союзника у найвищих кабінетах влади. За словами політичного експерта Валерія Клочка, міський голова Дніпра знайшов спільну мову з заступником голови Офісу Президента Кирилом Тимошенком.

Про це пише "Фокус".

«Як говорять у вузьких колах, курує Філатова в ОП Кирило Тимошенко, батько якого (Владлен Тимошенко) має давні добрі стосунки з мером Дніпра, - пише Клочко на своїй сторінці в мережі Facebook. - Так би мовити не санкціями єдиними (санкціями РНБО) офіс Зеленського оперує для вирішення своїх політичних завдань».

Таке кураторство розв’язує руки Філатову у його боротьбі не лише з політичними опонентами, а з журналістами, вказує Клочко.

«Вчора у Дніпрі був жорстоко побитий оператор опозиційного до міського голови Бориса Філатова каналу Д1 Сергій Файзулін. Файзулін просто виконував редакційне завдання і висвітлював незаконний демонтаж рекламних носіїв організації «Громадська сила» на проспекті Пушкіна. Працівники «Муніципальної варти» (силової структури, безпосередньо підпорядкованої Філатову) спочатку завалили Сергія, проломили голову і травмували горло. Розбили і камеру. Влетіло й журналісту іншого телеканалу – ОТВ», - пише Клочко.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Атаки на журналістів вже стають візитівкою Бориса Філатова, міркує Клочко. Експерт зазначає, що кілька днів тому мер Дніпра на своїй сторінці у мережі Facebook обізвав журналістів «скотами». Усе через те, що низка ЗМІ поширила версію, що він балотуватиметься на наступних президентських виборах, як технічний кандидат Володимира Зеленського.

Тим часом міжнародні експерти сигналізують: стан свободи слова в Україні постійно погіршується. Наразі наша держава 97-а у «Світовому індексі свободи преси», який готує правозахисна організація «Репортери без кордонів». Минулого року експерти зафіксували понад 170 нападів на працівників ЗМІ. Спровоковані місцевою владою атаки на журналістів у Дніпрі ще більше погіршать сприйняття України як цивілізованої та правової держави.