Про те, чому у нашій державі немає стратегічного бачення, у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповіла ексуповноважена Верховної Ради та у справах Європейського суду з прав людини, заслужений юрист України, ексзаступниця міністра юстиції Валерія Лутковська.

«Держслужбовці - це «військо в піджаках» – люди, які мають комп’ютери, олівці, комп’ютерні миші для того, щоб реалізувати – але правильно з точки зору законодавства України, з точки зору Конституції – політичне рішення, яке теоретично теж має бути в Конституції», - каже вона.

В Україні держслужбовців перетворили на вигнанців, які ставлять зверхньо до інших громадян.

«Хто цей пафос приніс у суспільство? Той же, хто приніс пафос, що у нас погана судова система, і тому у нас рівень довіри до судової системи постійно падає. Хоча я знаю багато порядних, чесних, професійних суддів. Це той, хто зацікавлений у тому, щоб прийти на посаду в певне міністерство і сказати: «Ви всі непрофесіонали, ви всі корупціонери, тому, будь ласка, всі звідси геть. А я наберу нових, класних, чудових, які не будуть корупціонерами». Прекрасно, але не працює, тому що втрачається інституційна пам'ять», - каже Лутковська.

Такого немає у Німеччині, Росії чи Франції, зазначає вона.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

«Ти можеш звідти піти, але якщо ти прийшов, і ти продовжуєш працювати із серцем і душею на державу, то, відповідно, ти маєш стабільний заробіток, кар’єрне зростання і тримаєшся за посаду. І коли виникає те чи інше питання, ти знаєш, як це вирішувалося п’ять років тому, 25 років тому і як це краще вирішити через десять років потому», - підкреслює Лутковська.

Нагадаємо, Валерія Лутковська заявила, що Україна поки не готова належним чином захистити права представників секс-меншин.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Слово «республіка» дуже близьке українській ДНК, - Друзенко.