Те, що відбувається з рішеннями РНБО, є порушенням Конституції України. Про це у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня» розповіла ексуповноважена Верховної Ради та у справах Європейського суду з прав людини, заслужений юрист України Валерія Лутковська.

«У нас, на жаль, патерналістське суспільство. Нам простіше сісти й написати скаргу Президенту, що ти – гарант конституційних прав, тому виріши, будь ласка, мою проблему, пов’язану з отриманням паю землі. Або ліфт не працює, або хтось не відповів мені на звернення. Коли кажеш людині: «Шановний, ти можеш звернутися сам до суду, виграти. Це буде обов’язкове до виконання рішення, і ти вирішиш свою проблему!». А він каже: «Нащо?». Відповідно, якщо Президента «вткнути» в ту чи іншу проблему – то проблеми й вирішуються, замість того, щоб вирішити їх у суді», - каже Валерія Лутковська.

Вона вважає неконституційним спосіб вирішення проблем через РНБО.

«Те, що відбувається сьогодні з усіма рішення РНБО – це відверте порушення Конституції України, це крах державності. Якщо ви маєте інформацію, що та чи інша особа шкодить державі – будь ласка, в суд, доводьте в рамках кримінального процесу, отримуйте вирок і його реалізовуйте!», - каже вона.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, британські ЗМІ розкритикували деолігархізацію Зеленського і політичне переслідування Медведчука.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський представив план заходів на День Незалежності України 24 серпня.