Експерт із соціальних питань Андрій Павловський у програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів про новий закон про купівлю нерухомості.

«Зняли пільгу на оподаткування при продажі і купівлі першого об’єкта нерухомості. Раніше була пільга 5%, зараз буде повна сплата ПДВ – до 20%», - каже експерт.

За його словами, це призведе до подорожчання житла на первинному ринку на 20%.

«Це саме перша покупка. Зрозуміло, що це буде стосуватися тих, хто купує нове житло у забудовників. Але забудовникам що? Вони ж перекладають це підвищення ціни, як завжди у нас, на кінцевого споживача. А кінцевий споживач у нас хто в країні? Звичайний громадянин, тому що він платить останнє. Природа ПДВ така, що його платить той, хто купив останнім і хто перерахував останні гроші. А це звичайні громадяни. От вони будуть купувати собі житло, і їм це житло стане в кінцевому випадку на 20% дорожче», - сказав Павловський.

Також він розповів, що буде з людьми, які вже інвестували гроші в новобудову, проте не встигли виплатити всю суму.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

«Якщо вони почали інвестувати, підписали відповідні інвестиційні договори до моменту вступу в силу закону, то в нас ще діє поки що норма, як і в будь-якій правовій державі – що закон не має зворотної сили. Тобто тих, хто встиг підписати відповідні договори і проплатити гроші до його прийняття, це не буде стосуватися», - резюмував експерт.

Як повідомляв Знай.uа, з українців стягнуть податок на нерухомість: скільки заплатимо за «додаткові» метри.

Також Знай.uа писав, що клієнт показав, як магазин обманює покупця: продукти раптово поважчали.