Незважаючи на зростаючу ефективність українських збройних сил, наші хлопці продовжують гинути в російсько-українській війні. Обстріли бойовиків, міни - одні з головних причин смертей українських військових.

Але також снайперський ворожий вогонь є ще однією трагічною причиною постійних втрат українських військових.

Раніше джерело Української служби Бі-бі-сі в Генштабі України говорило, що в Донбасі постійно працюють "10-12 груп професійних снайперів з Росії". Москва неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті на сході України.

зимовий збір снайперів, фото з Facebook ССО України
зимовий збір снайперів, фото з Facebook ССО України

Тільки на 2020 рік ворожі снайпери позбавили життя 11 українських військових і поранили ще вісьмох.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Міністерство оборони визнає проблему снайперських груп у складі російських ДРГ. Так, 25 червня у Facebook Головне управління розвідки Міністерства оборони України заявило про активізацію снайперських груп.

"Командування ЗС РФ продовжує заходи щодо дестабілізації обстановки вздовж лінії зіткнення і підтримання напруженого стану в суспільстві на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях. Зокрема, противник збільшив інтенсивність застосування диверсійно-розвідувальних груп, сформованих в основному з кадрових офіцерів ЗС РФ", - йдеться в повідомленні.

За даними української розвідки, кожна така група включає снайперів, озброєних снайперськими гвинтівками калібру 12,7 мм, обладнаними приладами нічного бачення і безшумної стрільби для провокаційних обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил.

снайпер, фото GettyImages
снайпер, фото GettyImages

Крім цього, в Міноборони України відзначили, що російські окупанти нарощують бойові здібності оперативного угруповання своїх військ. На полігонах в ОРДЛО з 22-го по 26 червня проводиться другий етап зборів з військовозобов'язаними запасу.

Але в той же час, Міністерство оборони України не заявляло про способи вирішення цієї проблеми. Адже констатація фактів втрат та активізації снайперських груп - це одне. Але це абсолютно не допоможе вирішити проблему і врятувати життя наших хлопців – адже системи протидії і чітких кроків – досі немає.