Народний депутат партії “Європейська Солідарність” Олексій Гончаренко в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай24" розповів, що податковий законопроєкт повинен бути перероблений.

Олексій Гончаренко зазначив, що складно прогнозувати, чи вийде зараз проголосувати за податковий законопроєкт.

"Якщо ми говоримо про податковий законопроєкт, то він буде мати просто руйнівні наслідки для економіки України. Тому, хочеться вірити, і навіть зі спілкування зі "Слугами народу", що багато це теж розуміють. І хочеться вірити, що він буде істотно перероблений. Для цього теж потрібен час. І в такому вигляді страшному, в якому він зараз пройшов перше читання, що він все-таки прийнятий не буде", - сказав Гончаренко.

Він зазначив, що законопроєкт передбачає додаткове оподаткування при купівлі квартири в новобудові, що призведе до підвищення вартості квартир.

"Друге — це оподаткування сільського господарства. Тому що фактично сьогодні діє так звана пільга в два гектари. Наприклад, якщо ваші батьки живуть в селі, і мають присадибну ділянку в 80 соток, обробляють її і вирощують овочі-фрукти, і продають їх на базарі — то сьогодні вони нічого за це платити не повинні. "Слуги народу" і Зеленський пропонують скоротити цю пільгу в чотири рази, до 50 соток. В іншому випадку всі, у кого більше, повинні будуть платити податок", - додав Олексій Гончаренко.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

За його словами, це призведе до зростання цін на продукти, оскільки фермеру нізвідки буде взяти ці гроші.

Як повідомляв Знай.ua, експерт зазначив, що "податковий" закон №5600 призведе до скорочення робочих місць, і вдарить по ініціативах президента.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Гройсман заявив, що фіскальний проєкт №5600 перетворює податкову на каральний орган, який буде чинити тиск на бізнес.