Куди вкладати кошти, щоб накопичити собі на старість, у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua розповів Директор Інституту соціально-економічної трансформації Ілля Несходовський.

«Щодо питання, куди вкладати. Фондовий ринок в Україні відсутній. Єдиним, куди можна вкладати ці кошти, які б забезпечили достатній рівень надійності та безризиковості – державні цінні папери (ОВДП)», - вважає Несходовський.

За його словами, держава фактично буде зі своєї кишені компенсувати зменшення Пенсійного фонду, яке є.

«А з іншого боку, дефіцит буде купуватися за рахунок цих коштів. Ми будемо не стимулювати зростання економіки, тому що нема куди вкладати за відсутності Фондового ринку, підприємств, надійних акцій. Таким чином, кошти будуть вкладатися просто в покриття бюджетного дефіциту», - додав він.

Несходовський риторично запитує, що люди програють, держава програє, економіка програє, а хто ж виграє?

Популярні новини зараз
"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

«А виграють ці страхові компанії, які створять ці недержавні пенсійні фонди, у яких розпорядження буде десь біля 80-100 млрд гривень», - додає він.

Є ще варіант, за його словами, вкладання в іноземні цінні папери, але це, додає він, повний жах.

«Тобто ми за рахунок коштів наших громадян будемо фінансувати Америку, Польщу або якусь іншу країну. Взагалі не зрозуміло, для чого це робиться. Тому на даний момент, я вважаю, що другий рівень вводити в жодному випадку не можна і називаю це пенсійною аферою, від якої виграють лише посередники», - резюмував він.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що в Україні тарифи на опалення можуть зрости на 60-70%: кому пощастить найменше.

Також для Знай.ua Чаплига розповідав, що бажання влади змусити всіх без винятку платити податки.