Питання національної свідомості української футбольної команди має наштовхнути на серйозні висновки. Про це у програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла» сказав уповноважений із захисту державної мови, політик, науковець, громадський діяч, народний депутат VIII скликання, голова Миколаївської обласної ради VI скликання Тарас Кремінь.

«Один із яскравих прикладів – як на нинішньому чемпіонаті Європи з футболу поводяться різні команди, і яка позиція або по відношенню переможців або до тих, хто програв. Подивіться, як сприйняли різні збірні, і в тому числі дипломати, успіх або поразки збірної України. Яка поведінка наших футболістів під час пресконференцій, брифінгів тощо. Це питання відкрите, воно зараз активно обговорюється», - розмірковує Кремінь.

Він акцентує: «Кожен із нас зробив висновки, що такі поняття як національні інтереси і в даному випадку українська мова не обговорюються, де б ти не був: чи ти на території України, чи в закритому клубі, чи ти представляєш національні інтереси і демонструєш свою країну для світового співтовариства».

Славень «Слава Україні!» розташований на спортивній формі збірної України з футболу.

«Офіційний гімн нашої збірної – «Червона рута» Володимира Івасюка. Але мова на брифінгах, вибачте, не державна. Часто застосовують такі явища як культурна дипломатія, якісь національні цікавинки: борщ, петриківський розпис, наша архітектура, яка входить до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Але є ще поняття значно вище за це все, бо чемпіонати закінчуються, а потім починається повсякденне життя. І тому сьогодні некоректно давати поради нашим футболістам, як грати і як спілкуватися. Це повинно бути на рівні свідомості. Якщо говорити, то від імені і в інтересах держави», - резюмує Кремінь.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадаємо, Гравці збірної України Роман Яремчук та Віталій Миколенко викликали суперечки спільним фото з Бастою: запитали "за Крим".

Як повідомлв Знай.ua, Без Насті Каменських і Влади Седан: Потапа помітили з майбутнім татком Олександром Зінченком.